Cookies accepteren

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Meer lezen

Bio-Microneedling

Uw schoonheidssalon voor afslanking, verzorging en esthetiek

Bio-microneedling is een niet-invasieve huidbehandeling waarbij fijne naaldjes gecontroleerd in de huid worden ingebracht. Dit stimuleert het natuurlijke herstelproces, verbetert de productie van collageen en elastine, en resulteert in een gladdere en jeugdigere huid. Het kan worden toegepast op: acne, littekens, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en striemen, maar het kan ook helpen bij huidverstrakking en verjonging. Daarbij is het volkomen veilig, vereist het geen operatie of verdoving en heeft het weinig tot geen hersteltijd nodig.

Micro-needling voor een prachtige gezicht

Bio-Microneedling: Methode

Wat is een bio-microneedling behandeling? In slechts 5 minuten worden 3.000.000 natuurlijke micronaalden, inclusief een gecertificeerd serum, rechtstreeks in de dermis gebracht. Dit kan op elk deel van het gezicht of lichaam worden toegepast. Het is een veilige en betrouwbare methode zonder operatie of verdoving.

Bio-microneedling stimuleert de litteken genezende reactie van het lichaam en verhoogt de celvernieuwing van de huid. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestart terwijl uw huid geneest, waardoor u een bijna onmiddellijk opvullend effect krijgt.

Bio-Microneedling: Meest gestelde vragen

Hoe werkt bio-microneedling?

De behandeling is gebaseerd op spongilla spicules, een extract van de zoetwaterspons. Ondanks het zachte uiterlijk, bevatten zoetwatersponzen kiezelhoudende spicules die zeer klein maar sterk zijn. Deze sponsmicronaalden kunnen eenvoudig de huid binnendringen, onzuiverheden aanpakken en de eiwitstructuur van micro-organismen of virussen vernietigen, wat ze ideaal maakt voor acnegevoelige huiden. Ze zijn gemakkelijk te absorberen en veilig, zelfs voor gevoelige huiden.

Vergeleken met microneedlingrollen of -pennen, zijn de sponsmicronaalden talrijker en kleiner, waardoor meer huidporiën worden bedekt en het effectiever is. Deze methode stimuleert het huidmetabolisme en bevordert de aanmaak van collageen zonder bloeding, verdoving, huidbreuk of huidbeschadiging. De huidvernieuwingscyclus wordt verkort van 28 dagen tot 7 dagen, wat zorgt voor een natuurlijke, veilige en effectieve verjonging. De huid kan na 3 tot 4 dagen gaan vervellen.

Wat zijn de effecten van bio-microneedling op de huid?

Bio-microneedling werkt op de vernieuwing van de huid door de natuurlijke genezingsprocessen van de huid te stimuleren. Het verbetert de huidbarrière door de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen te bevorderen en beschadigde cellen te herstellen. De behandeling biedt ook ontstekingsremmende werking bij acne, wat helpt om ontstekingen en roodheid te verminderen. Daarnaast vermindert het pigmentvlekken en ouderdomsvlekken door de huidvernieuwing te versnellen. Het activeert ook fibroblasten die de productie van collageen en elastine stimuleren, wat bijdraagt aan een stevigere en jonger uitziende huid.

Bekijk hier de prijzen
Bio-Microneedling nieuw bij Dermasthetics

Bij welke huidkenmerken kunnen we bio-microneedling inzetten?

Wij zetten Bio-microneedling in bij de behandeling van acne en acne-littekens om de huidtextuur te verbeteren en littekens te verminderen. Het helpt ook bij het verminderen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken, wat resulteert in een egalere teint. De behandeling vermindert rimpels en lijntjes door de huidvernieuwing te stimuleren en collageenproductie te bevorderen. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van striemen door de elasticiteit van de huid te verbeteren. Bio-microneedling is ook effectief voor huidverstrakking en huidverjonging, wat leidt tot een gladder en jeugdiger uiterlijk.

Wanneer mag je deze behandeling niet ondergaan?

Deze behandeling mag niet worden ondergaan bij aanwezigheid van het Herpes Simplex-virus, omdat de behandeling de infectie kan verergeren. Mensen met eczeem of psoriasis moeten ook afzien van deze behandeling vanwege de mogelijkheid van huidirritatie. Tijdens zwangerschap of borstvoeding wordt de behandeling afgeraden om mogelijke risico's voor de moeder en het kind te vermijden. Personen met huidkanker of die momenteel chemotherapie ondergaan, mogen deze behandeling ook niet ondergaan vanwege de kwetsbaarheid van hun huid en immuunsysteem.

Binnen één maand na een bio-microneedling behandeling mag je geen fruitzuren, fillers, ernstige gezichts of laserbehandelingen ondergaan, omdat dit de huid verder kan irriteren en het genezingsproces kan verstoren.

Hoe moet de huid verzorgd worden na een bio-microneedling behandeling?

Na deze behandeling reinig je je huid gedurende twee dagen voorzichtig met zuiver water om irritatie te voorkomen. Probeer de eerste 12 tot 24 uur het gebruik van foundation, BB creams of make-up te vermijden zodat de huid kan ademen en genezen. De eerste drie tot vijf dagen raden we af om agressieve reinigings- of verzorgingsproducten met alcohol, fruitzuren of scrub te gebruiken om verdere irritatie te voorkomen.

De eerste 12 uur mag je niet sporten, zwemmen, een Turks stoombad nemen of naar de sauna gaan om overmatig zweten en warmte te vermijden. Ook vermijd je best de eerste zeven dagen blootstelling aan de zon of de zonnebank om pigmentverstoringen te voorkomen. Hydrateer je huid voldoende om het genezingsproces te ondersteunen. Het is een must om een SPF of zonnecrème te gebruiken om pigmentverstoringen te voorkomen en je huid te beschermen tegen UV-schade.

MEER INFO OVER ONZE DIENSTEN?

Plan een gratis infosessie met één van onze experts

Afspraak maken

Prijzen Bio-Microneedling bij Dermasthetics in Keerbergen

Acne/Pigmentatie behandeling

Acné, pigmentvlekken, ...

€200


Beauty behandeling

Littekens, ongelijkmatige teint, grove poriën, ...

€175


Nazorgproducten zijn bij ons te verkrijgen.

Anti-Aging behandeling

Rimpels, lijntjes, striemen, huidverstrakking, verjonging, ...

€175


Hydrating behandeling

Doffe, droge huid, zonschade, folliculitis, ...

€175