Cookies accepteren

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Meer lezen

Cryolipolyse - Afslanking

Uw schoonheidssalon voor afslanking, verzorging en esthetiek

Cryolipolyse is een methode waarbij vetcellen worden aangepakt door middel van bevriezing. Het is een veilige en betrouwbare methode waaraan geen operatie of verdoving te pas komt. Bij cryolipolyse worden de vetcellen namelijk door gecontroleerde koude, gekoeld tot ze kristalliseren. Vervolgens voert het lichaam de vetcellen geleidelijk af via de natuurlijke weg.

Cryolipolyse: Methode

Cryolipolyse is ontwikkeld tijdens een onderzoek aan de Universiteit van Harvard (VS) naar het effect van kou op lichaamscellen, bleek effectief in de aanpak van vetcellen. Onderzoek toonde aan dat vetcellen gevoeliger zijn voor kou dan andere cellen, wat leidde tot hun kristallisatie al bij 4 graden Celsius. Hieruit ontstond Cryolipolyse als een veilige en pijnloze methode voor vetverwijdering, zonder de noodzaak van operaties of verdovingen, waardoor dagelijkse activiteiten direct kunnen worden hervat.

In ons instituut in Keerbergen richten we ons op specifieke lichaamsgebieden die slanker moeten worden. Door vetcellen via gecontroleerde koeling permanent te verwijderen, kunt u zonder chirurgische ingrepen uw gewenste figuur bereiken en behouden.

Hoe werkt de koeling precies? Na een behandeling worden vetcellen aangepakt, waarna ze in de daaropvolgende weken afbreken en het lichaam op natuurlijke wijze verlaten.

Cryolipolyse: Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?

De gemiddelde duur van een behandeling is afhankelijk van het aantal plaatsingen dat u laat doen. Bij ons kunnen verschillende stukken tegelijkertijd worden aangesloten. Tijdens de behandeling kunt u ontspannen en iets voor uzelf doen, zoals een boek lezen of uw smartphone/tablet gebruiken.

Kan ik meerdere cryolipolyse behandelingen op één dag ondergaan?

Ja, dat is geen probleem. Je kan best alle zones die je wenst aan te pakken tijdens hetzelfde behandelmoment inplannen. Dit dienen wel verschillende zones te zijn. Je mag namelijk niet direct een tweede behandeling in hetzelfde gebied ondergaan, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de vetcellen op te ruimen (tussen iedere behandeling dienst één maand te zitten).

Hoeveel cryolipolyse behandelingen heb ik nodig?

Het aantal nodige behandelingen hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal behandelde zones, de omvang van het vetweefsel en uw persoonlijke voorkeuren. De meeste cliënten ondergaan vier tot zes behandelingen per zone. Uiteraard bepaalt u zelf welk resultaat u wenst te bereiken.

Vervolgbehandelingen worden best na één maand ingepland.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van de cryolipolyse behandeling?

Na enkele weken na uw eerst cryolipolyse behandeling kunt u contourverbeteringen waarnemen. U kunt bijvoorbeeld ervaren dat uw broek makkelijker sluit, vetrandjes gladder aanvoelen en de onderliggende spieren zichtbaar worden. Het optimale resultaat wordt doorgaans na drie maanden bereikt.

Na ongeveer één maand voorzien je indien gewenst een opvolgbehandeling, een extra behandeling zal het behaalde resultaat versterken.

Is cryolipolyse pijnlijk?

Cryolipolyse veroorzaakt over het algemeen weinig tot geen pijn, hoogstens kunt u aan het begin en kort na de behandeling lichte ongemakken ervaren. Wanneer de behandeling start, zult u voelen dat het vetweefsel in het handstuk wordt gezogen. In de eerste 10 minuten van het koelproces kunt u lichte gevoeligheid, kramp, tintelingen en kou ervaren. Dit gevoel vermindert naarmate het weefsel van het lichaam intens wordt gekoeld. Na de behandeling kan het behandelde gebied enige gevoeligheid vertonen. Maar de meeste cliënten ervaren tijdens de behandelingen een zeer ontspannen gevoel.

Is het mogelijk dat er een rand zichtbaar wordt in het vetweefsel?

Nee, je kan niet terugzien waar de handstukken op de huid hebben gestaan. Het lichaam verdeeld de resterende vetcellen mooi gelijkmatig over de zone.

Veilig vetcellen bevriezen

Zijn er bijwerkingen aan een cryolipolyse behandeling verborgen?

Bij sommige mensen kan er na de behandeling een blauwe plek ontstaan of kan er roodheid optreden in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard. Het is mogelijk dat u een verdoofd gevoel ervaart in het behandelde gebied. Dit kan enkele weken aanhouden. De eerste 24 uur de zone zeker niet opwarmen.

Mogelijke risico’s zijn tegenvallende cosmetische resultaten, langdurige roodheid en zwelling, evenals tijdelijke stijfheid van de spieren. In eerdere studies over cryolipolyse zijn enkele bijwerkingen gerapporteerd, waaronder weefselvergroting, duizeligheid, misselijkheid, opvliegers, knobbeltjes in het behandelgebied en veranderingen in pigmentatie. Het is belangrijk om op te merken dat deze bijwerkingen zeer zeldzaam zijn. Het is belangrijk om voor & na de behandeling voldoende water drinken.

Bekijk hier de prijzen

Is een cryolipolyse behandeling gevaarlijk?

Nee, een cryolipolyse behandeling is niet gevaarlijk of schadelijk. De vetcellen worden niet direct vernietigd, in plaats daarvan worden ze afgebroken tot kleine deeltjes door het lichaam. Langzaam maar zeker ruimen macrofagen (witte bloedcellen) de restanten op, die vervolgens via het lymfesysteem en de lever worden afgevoerd. Dit geleidelijk opruimproces duurt doorgaans acht weken, zonder dat je lichaam hier last van heeft.

Tijdens de behandeling worden de vetcellen gekoeld tot ongeveer 2 à 3 °C, terwijl de huid daarboven tot –9 °C wordt gekoeld. De speciale gelkussens die tussen de handstukken en de huid worden geplaatst, bieden een goede bescherming voor de huid. De behandeling tast geen andere cellen, weefsels of organen aan. De ingebouwde veiligheidssensoren zorgen voor een constante doeltemperatuur, wat ongewenste neveneffecten voorkomt.

Cryolipolyse behandeling

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor cryolipolyse?

Mensen die lijden aan diabetes, koude-urticaria, het syndroom van Raynaud, kanker, verminderde huidgevoeligheid, neuropathische aandoeningen, bloedarmoede, cryoglobulinemie of paroxysmale koude hemoglobinurie zijn niet geschikt voor een behandeling. Cryolipolyse is tevens niet geschikt voor personen met een hernia, bepaalde huidaandoeningen, spataderen, recente operaties, verkleefd littekenweefsel of wonden in het beoogde behandelgebied. Bij allergieën, medicijngebruik en/of andere aandoeningen is het raadzaam om voorafgaand met een arts te bespreken of een cryolipolyse behandeling is toegestaan. Bovendien raden wij af om cryolipolyse te ondergaan tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding.

Voor wie is cryolipolyse wel geschikt?

Cryolipolyse is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De ideale kandidaat is iemand die al dicht bij zijn of haar ideale gewicht zit, maar enkel nog last heeft van lokale vetophopingen op specifieke gebieden zoals de bovenarmen, buik, flanken, dijen, rug, BH-uitstulpingen, ‘love handles’ en heupen. De behandeling is gericht op het verminderen van lokale vetophopingen en het verbeteren van de lichaamscontour. Het is belangrijk om op te merken dat cyrolipolyse geen oplossing is voor gewichtsverlies. Als er sprake is van overgewicht, raden wij aan om eerst het vetpercentage te verlagen door middel van training en het volgen van een gezond dieet. Aan de andere kant kan de behandeling niet worden uitgevoerd als het behandelgebied te weinig vet bevat. Deze behandeling is dus aan te raden in combinatie met een gezonde levensstijl.

Kan een cryolipolyse behandeling mijn tatoeage vervagen?

Nee, de behandeling kan gewoon uitgevoerd worden in het gebied van de tatoeage. De tatoeage blijft volledig intact.

MEER INFO OVER ONZE DIENSTEN?

Plan een gratis infosessie met één van onze experts

Afspraak maken

Prijzen Cryolipolyse bij Dermasthetics in Keerbergen

Cryolipolyse voor 1 plaatsing

€85

1 plaatsing op het lichaam.

Cryolipolyse voor 3 plaatsingen

€145

3 plaatsen op het lichaam die gelijktijdig behandeld worden.

Cryolipolyse voor 2 plaatsingen

€115

2 plaatsen op het lichaam die gelijktijdig behandeld worden.

Cryolipolyse voor 4 plaatsingen

€175

4 plaatsingen op het lichaam die meestal op hetzelfde moment kunnen behandeld worden.

Cryolipolyse voor 5 plaatsingen

€205

5 plaatsen op het lichaam

Cryolipolyse voor 7 plaatsingen

€265

7 plaatsingen op het lichaam

Cryolipolyse voor 6 plaatsingen

€235

6 plaatsen op het lichaam

Cryolipolyse voor 8 plaatsingen

€295

8 plaatsen op het lichaam

Cryolipolyse voor 9 plaatsingen

€325

9 plaatsen op het lichaam

Cryolipolyse voor 11 plaatsingen

€385

11 plaatsingen op het lichaam

Cryolipolyse voor 10 plaatsingen

€355

10 plaatsen op het lichaam

Cryolipolyse voor 12 plaatsingen

€415

12 plaatsen op het lichaam