We laten je schijnen!

Laser ontharing
Diode Ice Laser

Laser ontharing

Uw schoonheidssalon voor afslanking, verzorging en esthetiek

Permanente laserontharing biedt inderdaad een effectieve oplossing en wordt beschouwd als de beste en meest comfortabele manier om ongewenst lichaamshaar op vervelende plaatsen definitief te verwijderen.

Deze methode van ontharen richt zich op het eiwit in de stamcellen van de haarfollikels, waardoor het geschikt is voor bijna elk huid- en haartype.

Veel gestelde vragen

Wat houdt permanente laser ontharing met de Diode Ice Laser in?

Permanente laserontharing met de Diode Ice Laser omvat het gebruik van een krachtige lichtbron die werkt op verschillende frequenties, variërend van 755nm tot 808nm en 1064nm.

Het onderscheid tussen de Diode Ice Laser en een standaard laser ligt in de technologie. De Diode Ice Laser maakt gebruik van een bewegende technologie, waardoor de huid op een veilige en geleidelijke manier wordt opgewarmd tot een temperatuur die voldoende is om het haarzakje te vernietigen, zonder daarbij schade aan de huid te veroorzaken.

Welke huid-en haartypes zijn moeilijker te behandelen?

Personen met een bleke huid en donkere haartjes zijn over het algemeen de ideale kandidaten voor laserontharing, omdat er een duidelijk contrast is tussen de haarkleur en de huidskleur. Dit maakt de behandeling gemakkelijker en effectiever.

Daarentegen kunnen personen met een meer gepigmenteerde huid of met lichtere haartjes moeilijker te behandelen zijn. Dit komt doordat het contrast tussen de haarkleur en de huidskleur minder uitgesproken is, wat de precisie van de behandeling bemoeilijkt.

Hoewel laserontharing ook mogelijk is bij donkere huidtypes, zijn er vaak meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken en moet er voorzichtig te werk worden gegaan om huidbeschadiging te voorkomen.

Als je twijfelt of de Diode Ice Laser behandeling geschikt is voor jouw huid- en haartype, nodigen wij je graag uit voor een gratis intakegesprek waarin we je specifieke situatie kunnen bespreken en adviseren. Je kunt ook altijd telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen voor meer informatie.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn tussen de 8 en 12 behandelingen nodig voor het beste resultaat bij laserontharing. De exacte hoeveelheid behandelingen die nodig zijn, kan variëren afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid haar, je huidskleur en de kleur van je haar. Tijdens een gratis intakegesprek kunnen we meer duidelijkheid bieden over het aantal behandelingen dat voor jou nodig zou kunnen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat je per behandeling betaalt en dat je zelf kunt beslissen hoeveel behandelingen je wenst te ondergaan. Op deze manier heb je de flexibiliteit om het aantal behandelingen af te stemmen op jouw behoeften en budget.

Doet de Diode Ice Laser pijn? En hoe komt het dat het minder gevoelig is dan bij andere ontharingslasers?

De Diode Ice Laser die we gebruiken  veroorzaakt over het algemeen weinig tot geen pijn. Op sommige plaatsen kan het iets gevoeliger zijn, zoals in de schaamstreek of de oksels, maar over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Dit komt doordat de Diode Ice Laser is uitgerust met ingebouwde koeling in de behandelkop. Deze koeling zorgt ervoor dat de huid tijdens de behandeling wordt gekoeld, waardoor je minder of zelfs geen pijn ervaart. Dit maakt de behandeling comfortabeler en draagt bij aan een prettige ervaring voor de cliënt.

Met wat moet ik rekening houden voor en na de behandeling?

Voor de behandeling is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van je medische geschiedenis, om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Daarnaast zal het behandelgebied bij aanvang van de behandeling worden gecontroleerd.

Het is ook aan te raden om blootstelling aan de zon of zonnebank op de plaatsen die je wilt behandelen te vermijden tot 2 à 3 weken vóór de behandeling.

Na de behandeling kan er soms een lichte irritatie van de huid optreden. Dit is normaal en zal binnen een paar uur verdwijnen. Het is echter belangrijk om gedurende 24 uur na de behandeling geen cosmetica of crèmes op oliebasis te gebruiken.

Belangrijk is ook om gedurende een periode van 2 weken na de behandeling blootstelling aan de zon en/of zonnebank te vermijden. Dit helpt om mogelijke complicaties te voorkomen en de genezing te bevorderen.

Hoe kan je je voorbereiden op een Diode Ice Laser behandeling?

Om je voor te bereiden op een Diode Ice Laser behandeling, is het belangrijk om de plaats die je wilt laten behandelen 2 tot 3 weken voor de afspraak vrij te houden van blootstelling aan de zon en zonnebank.

Daarnaast is het essentieel om de te behandelen zone 24 uur voor de afspraak te scheren. Dit zorgt voor een optimale werking van de laserbehandeling en voorkomt eventuele complicaties tijdens de behandeling.