We laten je schijnen!

HiFu

Facelifting zonder snijden

 

HiFu

Uw schoonheidssalon voor afslanking, verzorging en esthetiek

HiFu staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Het is een unieke behandeling die gebaseerd is op ultrasone technologie, waarbij de energie die tijdens de behandeling vrijkomt, zorgt voor een sterke stimulatie van de collageenproductie in de huid.

Dankzij deze technologie zijn we in staat om de huid op een natuurlijke manier te liften en te verstevigen. De behandeling is vooral effectief voor het verbeteren van de contouren, zoals de kaaklijn en de wangen, maar ook voor het verminderen van een dubbele kin of het verstrakken van de bovenarmen. Het is een prachtig alternatief voor een facelift, zonder littekens, lange hersteltijd en tegen lagere kosten.

Methode

Hoe werkt de HiFu behandeling?

De HiFu behandeling maakt gebruik van gefocuste ultrasone technologie. Wanneer de akoestische energie van geluidsgolven op een specifieke diepte wordt gefocust, stijgt de temperatuur kortstondig tot boven de 65 graden Celsius. Deze temperatuurstijging stimuleert de celvernieuwing en collageenproductie in de huid. Wat deze behandeling uniek maakt, is dat het ‘oud collageen’ vervangt door ‘nieuw collageen’. HiFu is in staat om de zogenaamde SMAS-laag in de huid te verwarmen, waardoor deze direct wordt verstrakt. De SMAS-laag is precies de laag van weefsel die chirurgen tijdens een chirurgische facelift liften.

Een van de voordelen van HiFu is dat het de huidoppervlakte niet beschadigt. Het apparaat is uitgerust met verschillende koppen: twee koppen om de huid te stimuleren en slapheid te bestrijden, en een speciale kop om een niet-invasieve lipolyse op gang te brengen. Dit laatste is zeer geschikt voor de behandeling van een dubbele kin of de bovenarmen.

Hoewel de behandeling over het algemeen goed verdragen wordt, kan het wel wat ongemak veroorzaken. Voorafgaand aan de behandeling raden we aan om paracetamol (2/3) in te nemen als je gevoelig bent. Daarnaast adviseren we om de Emla-crème (een verdovende crème) aan te schaffen. Deze kunt u een half uur voor de behandeling bij ons laten aanbrengen of zelf aanbrengen voordat u naar de afspraak komt.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een HiFu behandeling?

De duur van een HiFu-behandeling is afhankelijk van de specifieke zone die wordt behandeld en varieert per individu. Over het algemeen duurt een gelaats- en halslift behandeling ongeveer 30 tot 60 minuten. Het voordeel hiervan is dat de behandeling zelfs tijdens de lunchpauze kan worden uitgevoerd.

Is een HiFu behandeling veilig?

Ja, deze is veilig. De behandeling met HiFu is CE goedgekeurd voor wenkbrauw lifting én ook uitstekende voor kaaklifting, nasolabiale plooi reductie, ook verminderen van rimpels met betrekking tot de zone van de aansluiting van het oog, en de algehele huidverstrakking en verjonging in de doelgebieden.

Hoeveel HiFu behandelingen heb ik nodig?

De meeste patiënten ondergaan slechts één HiFu-behandeling. Deskundigen zijn het erover eens dat opmerkelijke klinische resultaten worden bereikt, met verbeteringen die tot 6 maanden na de eerste behandeling zichtbaar zijn. Bijwerkingsbehandelingen kunnen worden overwogen met intervallen van 1 jaar, afhankelijk van de mate van lift en versteviging die nodig is.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van de HiFu behandeling?

Ongeveer 70% van de mensen ziet onmiddellijke resultaten zoals verstrakking en verbetering van rimpels in de behandelde zones direct na de HiFu-behandeling. In de daaropvolgende 12 weken wordt er steeds meer collageen aangemaakt, waardoor de resultaten geleidelijk aan verbeteren. De resultaten blijven minstens 1 tot 1,5 jaar zichtbaar. Daarom wordt het aanbevolen om jaarlijks of anderhalfjaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Is een HiFu behandeling pijnlijk?

Een HiFu-behandeling wordt over het algemeen als comfortabel ervaren, maar sommige mensen kunnen tijdens de behandeling wat ongemak ervaren. Dit komt door de warmte die wordt gegenereerd door de ultrasone energie. Hoewel de meeste mensen de behandeling goed verdragen, kunnen gevoelige personen het gevoel van warmte en een licht prikkelend of tintelend gevoel als ongemakkelijk ervaren.

Om het ongemak te minimaliseren, kan het gebruik van een verdovende crème voorafgaand aan de behandeling helpen. Sommige klinieken bieden ook de mogelijkheid om pijnstillers zoals paracetamol te nemen voorafgaand aan de behandeling. Het is altijd verstandig om dit met je behandelaar te bespreken.

Over het algemeen wordt het ongemak tijdens de behandeling als draaglijk ervaren en verdwijnt het snel na de procedure.

Wat kan je verwachten direct na de behandeling?

Direct na de HiFu facelift therapie kun je vrijwel direct je normale dagelijkse activiteiten hervatten. Er is namelijk geen hersteltijd nodig, aangezien er geen sprake is van snijden, injecties of beschadiging van het huidoppervlak tijdens de behandeling. Er zijn geen beperkingen of speciale instructies na de behandeling.

Mogelijk ziet je huid er iets roder uit na de HiFu facelift therapie, vanwege de verhitting van de verschillende huidlagen met ultrasone golven. Deze roodheid verdwijnt meestal binnen enkele uren. Sommige patiënten kunnen lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid ervaren bij aanraking, maar deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

Is een HiFu behandeling gevaarlijk?

Over het algemeen wordt een HiFu behandeling als veilig beschouwd. Het is de enige niet-invasieve behandeling die goedkeuring heeft gekregen van strenge gezondheidsinstanties zoals de Food and Drug Administration (FDA) voor het liften van wenkbrauwen, verstevigen van de huid in de hals en onderkin, en verminderen van lijntjes en rimpels op het decolleté. Ultrasound wordt al meer dan 50 jaar veilig en effectief toegepast in de medische wereld, en klinische studies en meer dan 500.000 behandelingen wereldwijd hebben dit bevestigd.

Hoewel HiFu over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen de resultaten variëren per persoon. Voor een beter begrip van uw specifieke situatie en behoeften, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een HiFu behandeling?

HiFu is niet geschikt voor mensen die recentelijk behandeld zijn met botulinum toxine of fillers, of voor vrouwen die zwanger zijn. Daarnaast wordt de HiFu-behandeling afgeraden voor mensen met de volgende aandoeningen: stollingsstoornissen, aandoeningen van het immuunsysteem, hart-, lever- en nierinsufficiëntie, ernstige hartritmestoornissen en allergieën.

Voor wie is HiFu wel geschikt?

HiFu-lifting is geschikt voor mensen met een huid die er minder stevig uitziet of aanvoelt, en die tekenen vertonen van huidverslapping zoals een verlaagde wenkbrauwlijn, minder strakke kaaklijn, losse huid onder de kin of in de hals, en rimpels op het decolleté. Het doel van HiFu-lifting is niet om dezelfde resultaten te behalen als een chirurgische ingreep, maar eerder om de huid te verstevigen en liften zonder beschadiging van de huid, zodat de patiënt zijn of haar dagelijkse activiteiten niet hoeft te onderbreken.

Een groot voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat het ook in de zomer en bij donkere huidtypes kan worden uitgevoerd, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen. Het beste resultaat wordt over het algemeen bereikt bij relatief jonge patiënten (35 tot 60 jaar) met een goede collageenproductie. HiFu-lifting kan zelfs gezien worden als een preventieve behandeling van huidveroudering en kan al op jonge leeftijd worden toegepast.