We laten je schijnen!

Afslanking

Cryolipolyse of vetbevriezen

Afslanking Cryolipolyse

Uw schoonheidssalon voor afslanking, verzorging en esthetiek

Cryolipolyse is een techniek waarbij vetcellen worden aangepakt door ze bloot te stellen aan kou. Deze methode is veilig en betrouwbaar, zonder dat er een operatie of verdoving nodig is. Tijdens cryolipolyse worden de vetcellen gecontroleerd afgekoeld tot ze kristalliseren. Daarna worden de vetcellen geleidelijk door het lichaam afgevoerd via natuurlijke processen.

Methode

Cryolipolyse is ontstaan tijdens onderzoek naar het effect van kou op cellen in het lichaam door de Universiteit van Harvard (VS). De resultaten toonden aan dat vetcellen sterker reageren op kou dan andere cellen, zoals spieren, zenuwen of orgaancellen. Vetcellen beginnen al te kristalliseren bij 4 graden Celsius. Op basis van deze bevindingen is cryolipolyse ontwikkeld als methode voor vetverwijdering.

Cryolipolyse is veilig, pijnloos en vereist geen operatie of verdoving, in tegenstelling tot liposuctie. Hierdoor kunnen patiënten vrijwel direct na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hervatten.

Wij bieden gerichte behandelingen voor specifieke lichaamsdelen die slanker moeten worden. In tegenstelling tot diëten, die een breder effect hebben, richt cryolipolyse zich alleen op de behandelde gebieden. Het eindresultaat is zichtbaar na 2 maanden, met een mogelijke vetvermindering van 25% tot 35%.

Hoe werkt de koeling precies?

Na een behandeling van 50 minuten worden de vetcellen aangepakt, waardoor ze in de daaropvolgende weken afbreken en het lichaam op natuurlijke wijze verlaten.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?

De gemiddelde duur van een behandeling is 80 minuten. Gewoonlijk wordt het vetweefsel effectief gekoeld gedurende 50 minuten. We kunnen tot 4 handstukken tegelijk aansluiten, waardoor u twee zijden en 2 andere zones tegelijk kunt laten behandelen. Tijdens de behandeling kunt u ontspannen en iets voor uzelf doen, zoals een boek lezen of uw smartphone/tablet gebruiken. Als er voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaatsvindt, duurt de afspraak in totaal 95 minuten.

Kunnen er meerdere zones tegelijkertijd behandeld worden?

Ja, het is mogelijk om meerdere zones tegelijkertijd te behandelen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een dubbele afspraak te maken van twee uur, waarbij twee verschillende zones worden behandeld. Het is echter belangrijk te weten dat het niet aan te raden is om direct een tweede behandeling in hetzelfde gebied te ondergaan. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om de vetcellen op te ruimen, wat minimaal twee maanden kan duren.

Hoeveel cryolipolyse behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel cryolipolyse behandelingen u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal te behandelen zones, de omvang van het vetweefsel en uw persoonlijke doelen. Over het algemeen ondergaan de meeste mensen één tot drie behandelingen per zone. Sommigen ervaren al voldoende resultaat na één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben. Uiteindelijk bepaalt u zelf of het behaalde resultaat voldoende is.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van de cryolipolyse behandeling?

Resultaten van de cryolipolyse behandeling worden gewoonlijk enkele weken na de eerste sessie merkbaar. U kunt verbeteringen in uw lichaamscontouren opmerken, zoals een makkelijkere sluiting van kleding, gladdere vetrandjes en beter zichtbare onderliggende spieren. Het optimale resultaat wordt meestal bereikt na ongeveer drie maanden.

Na ongeveer twee maanden kunt u overwegen of u verdere verbeteringen wenst en of een aanvullende behandeling nodig is om uw gewenste resultaat te behalen. Het is belangrijk om te weten dat meerdere behandelingen per zone niet schadelijk zijn voor het lichaam en zelfs kunnen helpen om het resultaat te versterken.

Is cryolipolyse pijnlijk?

Cryolipolyse is over het algemeen niet pijnlijk, hoogstens kan er aan het begin en direct na de behandeling licht ongemak worden ervaren. Zodra de behandeking start, wordt het vetweefsel in het handstuk gezogen. In de eerste tien minuten van het koelproces kunt u wat gevoeligheid, kramp, tintelingen en kou ervaren. Dit gevoel neemt af naarmate het weefsel intensiever wordt gekoeld door het apparaat. Na de behandeling kan het behandelde gebied enigszins gevoelig aanvoelen. De meeste mensen ervaren de behandeling als ontspannend en liggen tijdens de sessie zeer comfortabel.

Heeft cryolipolyse bijwerkingen?

Cryolipolyse kan enkele bijwerkingen hebben, maar deze zijn over het algemeen mild en van tijdelijke aard. Bij sommige mensen kan er een blauwe plek ontstaan of roodheid van de huid in het behandelgebied. Ook kan er een verdoofd gevoel in het behandelde gebied optreden, wat enkele weken kan aanhouden.

Hoewel zeldzaam, kunnen er ook andere bijwerkingen optreden, zoals tegenvallende cosmetische resultaten, langdurige roodheid en zwelling, en tijdelijke stijfheid van de spieren. In zeer zeldzame gevallen zijn tijdens bepaalde studies naar cryolipolyse ook bijwerkingen zoals weefselvergroting, duizeligheid, misselijkheid of opvliegers, knobbeltjes in het behandelgebied en pigmentverschuivingen gemeld.

Is een cryolipolyse behandeling gevaarlijk?

Nee, een cryolipolyse-behandeling is niet gevaarlijk en niet schadelijk voor het lichaam. De behandeling zorgt er niet direct voor dat vetcellen kapot gaan. In plaats daarvan worden de gekoelde vetcellen afgebroken tot kleine deeltjes door het lichaam zelf. Langzaam maar zeker worden deze restanten opgeruimd door macrofagen (witte bloedcellen), die ze via het lymfesysteem en de lever afvoeren. Dit geleidelijke opruimproces duurt normaal gesproken acht tot twaalf weken, en het lichaam ondervindt hier over het algemeen geen hinder van.

Tijdens de behandeling worden de vetcellen gekoeld tot ongeveer 2 à 3 °C, terwijl de huid daarboven tot -9 °C kan worden gekoeld. Speciale gelkussens die tussen de handstukken en de huid worden geplaatst, bieden extra bescherming voor de huid. Andere cellen en weefsels worden niet aangetast door de behandeling. Bovendien worden de organen in de buik beschermd door een dikke laag spieren en pezen. Veiligheidssensoren zorgen ervoor dat er een constante doeltemperatuur wordt gehandhaafd, wat ongewenste neveneffecten helpt voorkomen.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor cryolipolyse?

U komt niet in aanmerking voor cryolipolyse als u lijdt aan bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, koude urticaria, het syndroom van Raynaud, kanker, verminderde huidgevoeligheid, neuropathische aandoeningen, bloedarmoede, cryoglobulinemie of paroxysmale koude hemoglobinurie. Bovendien kan cryolipolyse niet worden toegepast bij een hernia, bepaalde huidaandoeningen, spataderen, recente operaties, verkleefd littekenweefsel of wonden in het beoogde behandelgebied.

Het is ook belangrijk om eventuele allergieën, het gebruik van medicatie en andere medische aandoeningen te bespreken met een arts voordat u een cryolipolyse-behandeling ondergaat. Daarnaast raden wij het af om cryolipolyse te ondergaan tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.

Voor wie is cryolipolyse wel geschikt?

Cryolipolyse is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De ideale kandidaat voor cryolipolyse is iemand die al dicht bij zijn of haar ideale gewicht zit, maar nog last heeft van lokale vetophopingen op specifieke gebieden, zoals de bovenarmen, buik, flanken, dijen, rug, BH-uitstulpingen, ‘love handles’ en heupen. De behandeling is ontworpen om lokale vetophopingen te verminderen en de contouren te verbeteren. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat cryolipolyse geen oplossing is voor gewichtsverlies. Bij overgewicht raden wij aan om eerst het vetpercentage te verlagen door middel van lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Het is ook belangrijk op te merken dat de behandeling niet kan worden toegepast als het behandelgebied te weinig vet bevat.

Kan een cryolipolyse behandeling mijn tatoeage vervagen?

Nee, een cryolipolyse-behandeling heeft geen invloed op uw tatoeage. De behandeling kan veilig worden uitgevoerd in het gebied van de tatoeage, zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit of de integriteit ervan. De tatoeage blijft volledig intact.

Is het mogelijk dat er een rand zichtbaar wordt in het vetweefsel?

Nee, het is niet mogelijk dat er een rand zichtbaar wordt in het vetweefsel na een cryolipolyse behandeling. De behandeling laat geen sporen achter waar de handstukken op de huid hebben gestaan. Het lichaam verdeelt de resterende vetcellen gelijkmatig over het behandelde gebied, waardoor er geen zichtbare randen ontstaan.